Bieber: ik ben geen slecht persoon

Justin Bieber wil een goed rolmodel zijn en is geen slecht persoon. Dat zegt de zanger in reactie op alle negatieve aandacht die hij krijgt in de media. Afgelopen week beweerde een buurman dat de tienerster met grote snelheid door de buurt reed en de man in zijn gezicht spuugde. Mogelijk wordt Bieber daarom aangeklaagd.

"De grootste misvatting over mij is dat ik een slecht persoon ben", zegt de 19-jarige Bieber tegen het Amerikaanse blad Us Weekly. "Daardoor raak ik van streek. Ik heb een groot hart en wil een voorbeeld zijn voor anderen. Sommige mensen willen mij zien falen."

Eind vorige maand werd de Canadees in Londen gespot zonder shirt. "Ik had nog een gedeelte van mijn toerkleding aan en haastte me om mijn hotel in te komen", verdedigt hij zich. Later werd hij gefotografeerd met een gasmasker op, nadat hij op het podium was flauwgevallen en backstage zuurstof toegediend had gekregen. "Dat was een grapje met vrienden", legt Bieber uit. "Ik wilde mijn gezicht verbergen voor de camera's."

De zanger geeft toe dat hij verre van perfect is. "Ik ben jong en ik maak fouten, dat hoort erbij. Maar ik laat de negativiteit niet de overhand nemen. Ik ben een positief persoon en zo wil ik blijven. Ik heb een sterk team om me heen en de liefde zal het winnen van de negativiteit."

De zanger, die eerder onder vuur lag vanwege het roken van een joint en een ruzie met een fotograaf, hervat donderdagavond zijn Europese tournee met een optreden in München. Voor hij naar het vliegveld ging, werd hij nog gespot bij het huis van zijn ex Selena Gomez.