School geeft scheermesjes: ga maar krassen

Een Britse school voor kinderen die te maken hebben met een stoornis als autisme heeft een wel heel bijzondere manier van lesgeven. Zo deelde de school scheermesjes uit aan een leerling om te gaan snijden.

De leerling kreeg de scheermesjes zodat hij of zij op een 'gecontroleerde manier' kon gaan snijden om zo een manier te vinden om om te kunnen gaan met zijn of haar problemen. Een docent moest de leerling begeleiden naar een WC waar er op los kon worden gesneden. Om de twee minuten moest gekeken worden of het snijden wel volgens plan verliep. Na afloop moesten de wonden schoongemaakt en verbonden worden door de docent.

Vanwege tegenvallende (snij)resultaten werd al na zes dagen besloten om te stoppen met het verschaffen van scheermesjes aan leerlingen. De docenten protesteerden tegen deze manier van 'hulpverlening'. Er wordt nu onderzocht of de leiding van de school gestraft kan worden voor deze praktijken.

Een woordvoerder verklaarde dat de directeur echt van mening was dat het snijden in het belang van het kind was. Daarnaast verklaarde de school dat de beslissing om de mesjes uit te delen genomen was zonder de juiste mensen te vragen naar hun mening.