Driehonderd mensen weg bij Korein kinderopvang

De grootste kinderopvang in Eindhoven, Korein Groep, moet bezuinigen. Daarom verdwijnen er 185 fulltime banen bij het bedrijf, waardoor driehonderd mensen op straat komen te staan. Dat meldt Omroep Brabant dinsdag. Tien van de 120 kindercentra voor 0 tot 13-jarigen worden samengevoegd met andere opvangcentra.

Korein moet het personeelsbestand terugdringen omdat de vraag naar kinderopvang terugloopt. Medewerkers krijgen deze week te horen welke gevolgen de reorganisatie voor ze heeft. Tegenover de NOS zegt bestuursvoorzitter Peter Notten dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn.

Bij Korein Kinderplein, de dagopvang, verdwijnt een vijfde van alle banen. In de ondersteunende dienstverlening aan bijvoorbeeld basisscholen moet Korein afscheid nemen van een derde van het personeelsbestand, aldus de NOS.

De kinderopvang kampt met een fikse leegloop door de crisis, bleek eerder al uit cijfers van de Brancheorganisatie Kinderopvang. De afgelopen drie maanden nam het aantal uren opvang met tien procent af. Vorig jaar nam het aantal uren ook al met vijftien procent af.