Robert Jensen heeft geen behoefte aan relatie

Robert Jensen zit niet te wachten op een relatie. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik bindingsangst heb", vertelt de presentator, die ruim vier jaar vrijgezel is, aan De Telegraaf. "Maar ik val niet op mannen", reageert hij op geruchten die al jaren de ronde doen.

"Het idee dat je je vrijheid kwijt bent en alles moet overleggen", vertelt Jensen, die ziet dat zijn vrienden 'gevangen' zitten in een huwelijk. "Dat zie ik niet zitten. Daarbij vind ik het een angstig idee om afhankelijk van iemand te worden. Omdat ik dan gekwetst kan worden? Ja, waarschijnlijk wel."

De 39-jarige tv-persoonlijkheid, die bekend staat om zijn grote mond en harde opmerkingen, geeft toe dat hij eerder in relaties flink is gekwetst. "En hoewel de meeste mensen waarschijnlijk een heel ander beeld van mij hebben, kom ik daar moeilijker overheen dan de gemiddelde man. Het verdriet komt hard binnen en blijft lang zitten."

Jensen, die over twee weken terugkeert op tv met een talkshow, is niet bang om alleen oud te worden. "Dat lijkt mij oprecht geen probleem. En natuurlijk gaan er verhalen dat je homo bent wanneer je ervoor kiest om vrijgezel te blijven. Dan zit je 'dus' met jezelf in de knoop. Maar ik vind relaties iets onnatuurlijks, vreemd."