FOK! wat een weer...Schraal

Goedemorgen! Gisteren hadden we een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Ook vielen er een aantal sneeuwbuitjes en zeker in het noorden van het land kwam het nog tot een sneeuwdekje. Wat mij opviel was dat het richting zee helemaal helder was, terwijl het boven de stad vrijwel de hele dag bewolkt bleef. Een eerste teken van de lente.

Op veel plaatsen schijnt de zon geregeld, maar in de loop de dag neemt de sluierbewolking toe. Het blijft vandaag wel vrijwel overal droog. De wind uit het oosten neemt vandaag al flink toe en zal in het binnenland matig tot vrij krachtig gaan worden. Het behoeft verder geen uitleg dat het uiterst onaangenaam zal aanvoelen buiten. Zeker voor de fietsers is dit absoluut geen pretje. De temperatuur loopt op naar waarden tussen de 2 en 6 graden.

De oorzaak van alle kou is een bijzonder sterk hogedrukgebied boven Groenland en Spitsbergen met een uitloper naar onze omgeving. Lagedrukgebieden lopen hierdoor stuk boven de Britse Eilanden of buigen helemaal naar het zuiden toe af. In het zuiden van Frankrijk kan het vandaag ruim 20 graden worden en dat mede door de föhn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Lammetjes in de sneeuw.
Lammetjes in de sneeuw. In het weiland achter het huis van qltel vragen deze moeder en dochter zich af wat er met het weer aan de hand is.

Lammetjes in de sneeuw.2
Het is voor de schapen moeilijk grazen en vermoedelijk zullen ze de komende dagen wel weer op stal gaan. Wat kijkt dat lammetje schattig he? Qltel is hierna ook maar snel weer naar binnen gegaan.