Vaakst mishandeling op Terschelling

Op Terschelling vinden relatief de meeste mishandelingen plaats. Inwoners van Pekela worden vaker dan andere Nederlanders bedreigd en in het Noord-Hollandse Ouder-Amstel vinden de meeste vernielingen plaats. Dat meldt RTL Nieuws woensdag na onderzoek.

Voor het onderzoek kreeg RTL Nieuws van de politie de cijfers van twaalf vormen van criminaliteit die vaak voorkomen. In totaal gaat het om 676.344 misdrijven die vorig jaar plaatsvonden en waarvan aangifte is gedaan of waarvan een agent proces-verbaal heeft opgesteld. In 2011 werden van deze twaalf vormen van criminaliteit nog 707.026 misdrijven geregistreerd.

Op de lijst komt vernieling met meer dan 130 duizend keer het meest voor. Verder blijkt dat het vooral in Zuid-Limburg verstandig is de brommer, motor of auto goed op slot te doen. In Maastricht worden de meeste brommers gestolen, terwijl Valkenburg de lijst van diefstal van motorvoertuigen aanvoert.

In de studentensteden Nijmegen, Groningen en Enschede worden het vaakst fietsen gestolen. In Muiden vinden het vaakst diefstallen uit motorvoertuigen plaats. Verder vonden in Amsterdam de meeste straatroven (2068) en winkeldiefstallen (5293) plaats. Ook werden er in de hoofdstad met 8710 gevallen de meeste zakken gerold.