Harrison Ford gelooft in Star Wars-hereniging

Harrison Ford hoopt terug te keren als Han Solo in Star Wars VII. "Het is nog niet helemaal rond, maar ik geloof dat het wel gaat gebeuren", zei de 70-jarige acteur tegen de Amerikaanse nieuwszender WGN-TV. "Ik denk dat het bijna waar is. Ik heb er zin in."

De geruchtenmachine over de nieuwe Star Wars-film draait volle toeren, sinds Disney eind vorig jaar drie nieuwe films aankondigde. Het lijkt erop dat Carrie Fisher, Mark Hamill en Ford in ieder geval terugkeren als Princess Leia Organa, Luke Skywalker en Solo. J.J. Abrams heeft getekend voor de regie van de film.

Eerder liet Star Wars-bedenker George Lucas weten dat de drie zelfs al getekend hadden, maar dat nam hij later weer terug. Ook Fisher bevestigde haar deelname, maar werd later teruggefloten te worden door haar woordvoerder. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.

Ford heeft het druk. De acteur heeft vijf nieuwe speelfilms waaraan hij werkt, naast de nieuwe Star Wars-film. Zo heeft hij een bijrol als journalist in Anchorman 2: The Legend Continues. Daarnaast heeft hij een grote rol in de sciencefictionfilm Ender's Game die later dit jaar uitkomt.


Harrison Ford gelooft in Star Wars-hereniging (Foto: Novum)