Jimmy Geduld wil levens redden met verslaafdenshow

Ex-soapie Jimmy Geduld gaat levens redden met zijn nieuwe programma over verslaafden. Met presentator Peter van der Vorst gaat Geduld afkickende mensen volgen. "We redden ook levens", weet Geduld, die jarenlang verslaafd was aan cocaïne. "Als mijn vrienden niet hadden ingegrepen, was ik er honderd procent zeker nu niet meer geweest."

"Eigenlijk was ik al verslaafd voordat ik begon met Goede Tijden, Slechte Tijden", vertelt Geduld, die in de soap de rol van Arthur Peters voor zijn rekening nam, aan het AD. "Niet zozeer aan drugs, maar aan sporten. Kennelijk heb ik verslavingsgevoelige genen."

Toen Geduld door een blessure niet meer kon sporten, zocht hij zijn heil bij verdovende middelen. "Want met dat witte poeder, zo ontdekte ik, kon ik de leegtes in mijn hoofd vullen." Ook gedurende zijn tijd bij GTST en in boyband 4Fun gebruikte Geduld. "Het leven was echt een feestje en ik kende mijn verantwoordelijkheden niet, had mezelf totaal niet onder controle."

De verslaving kostte Geduld veel. "Uiteindelijk ben ik ontslagen, liep mijn huwelijk op de klippen en belandde ik in de schuldsanering." Toen de acteur in 2005 'letterlijk en figuurlijk in de goot terecht was gekomen', grepen zijn vrienden in. "Vanaf dat moment ging het langzaam maar zeker weer de goede kant op."