Slachtoffer schietpartij blijkt gezochte crimineel

De man die zaterdagavond werd doodgeschoten in Amsterdam-West stond op de Nationale Opsporingslijst. Hij is geliquideerd, laat de politie zondag weten.

De 21-jarige Rida Bennajem werd rond 23.10 uur doodgeschoten in de Comeniusstraat in de wijk Slotervaart. Er vielen veel schoten, hij is meerdere keren van dichtbij geraakt. De recherche gaat uit van een afrekening in het criminele circuit. Zijn familie is in kennis gesteld.

Voor het slachtoffer is veel aandacht geweest in opsporingsprogramma's. Hij werd er onder meer van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval in Leiderdorp, waarbij in januari 2012 werd geschoten op een juwelier en politiemensen.

De omgeving is na de kogelregen onmiddellijk afgezet en in de directe omgeving is gezocht naar de dader of daders. Aangezien het lijkt te gaan om een liquidatie is een groot politieteam op de zaak gezet. Forensisch specialisten zijn uren bezig geweest met sporenonderzoek. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen van het schietincident.