FOK!filmtips van de dag: The Fast and the Furious

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Allereerst is Oz the Great and Powerful een filmtip vanavond. Vanaf 18.30 uur ben je welkom bij de Pathé Arena in Amsterdam. Op vertoon van je gereserveerde kaartjes mag je naar binnen. Veel (kijk)plezier!

Niet getreurd als je niet kan of geen kaartjes hebt, vanaf aanstaande donderdag draait de nieuwste film van Sam Raimi in de bioscoop.

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen. Speed om 20.30 uur op RTL7.

The Fast and the Furious is geregisseerd door Rob Cohen die ook verantwoordelijk was voor The Skulls. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Paul Walker en Vin Diesel, die bekend werd door zijn rol in het oorlogsdrama Saving Private Ryan van Steven Spielberg.

De straten van Los Angeles worden geteisterd door jongeren die in hun zwaar opgevoerde auto's deelnemen aan illegale straatraces. Brain O'Conner is een jonge undercover agent die infiltreert in het illegale racewereldje en er zo achter probeert te komen of straatracer Domenic Toretto achter een stel vrachtovervallen zit. Ondertussen wordt hij ook nog eens verliefd op het zusje van Dom. Om 22.45 uur op RTL7.

Het scenario van de komedie Hot Rod werd geschreven door Pam Brady, die samen met Trey Parker en Matt Stone ook het script schreef van de South Park-film en Team America: World Police. Regisseur Akiva Schaffer verdiende zijn sporen bij de populaire Amerikaanse komedieshow Saturday Night Live, waar ook de hoofdrolspelers Andy Samberg en Jorma Taccone vandaan komen. De drie voegden veel eigen materiaal toe aan het script en verfilmden het tussen twee seizoenen van SNL door en vroegen maatje Bill Hader er ook nog bij. De rol van stuntelige stuntman Rod Kimble was oorspronkelijk bedoeld voor Will Ferrell. Sissy Spacek en Ian 'Lovejoy' McShane spelen Rods ouders.

Rod Kimble wil zijn hele leven maar één ding en dat is stuntman worden, net als zijn overleden vader. Zijn stiefvader vindt hem maar een watje en daagt Rod elke keer weer uit om hem als een echte man tegen de vlakte te slaan, maar iedere keer ziet hij alle hoeken van het huis. Dan wordt zijn stiefvader Frank ernstig ziek en heeft een harttransplantatie nodig, maar daar is geen geld voor. Rod gaat proberen om over vijftien bussen te springen, om zo geld in te zamelen voor de operatie. En wat is het eerste wat hij zal doen als Frank weer beter is? Hem helemaal in elkaar slaan. Om 00.50 uur op RTL7.

Geen fan van bussen of auto’s? Kijk dan naar She’s the Man, Showtime, Racing for Time of Ocean’s Twelve.