Roelvink: comité inhuldiging stal mijn idee

Dries Roelvink is niet blij met het Nationaal Comité Inhuldiging. De zanger heeft met grote verbazing gereageerd op de plannen voor een Koningslied. Nu namen als Marco Borsato en Frans Bauer rondzingen, windt Roelvink zich op.

"Men gaat gewoon met mijn idee aan de haal", vertelt de volkszanger aan Novum Nieuws. "Meteen na de afscheidsrede van Beatrix belde mijn tekstschrijver me op. Hij had een Koningslied klaarliggen en wilde dat met mij maken. Twee weken later komt het Nationaal Comité Inhuldiging met hetzelfde plan."

Boos is Roelvink naar eigen zeggen niet en ook van stappen ondernemen is vooralsnog geen sprake. "Maar het was wel ons idee. Het Koningslied is er al, dat heb ik gemaakt. Op internet is het al duizenden keren bekeken."

Roelvink acht de kansen voor zijn Koningslied, waarvoor hij naar eigen zeggen Willem-Alexanders zegen kreeg, om het officiële lied te worden klein. "Het zit er dik in dat Marco Borsato met een lied komt, daar heb ik op zich vrede mee."

Toch droomt Roelvink van een optreden in Amsterdam op 30 april. "Ik weet best dat het moeilijk gaat worden, ik ben geen Marco Borsato. Maar stel je toch eens voor dat ik mag optreden op de Dam."