Vissers vinden lijk in net voor kust Zuid-Holland

De bemanning van een vissersschip heeft woensdagochtend voor de Zuid-Hollandse kust een lijk in de netten gevonden. De vissers zijn terug naar hun haven in Stellendam gegaan en hebben het lichaam daar overgedragen aan de politie, zegt een politiewoordvoerder.

Het lichaam werd rond 05.15 uur gevonden in de buurt van de plek waar het vrachtschip Baltic Ace in december verging. Dat hoeft volgens de politiewoordvoerder niet te betekenen dat het om een van de vermiste opvarenden gaat. "Het is een druk bevaren route, dus het kan net zo goed iemand anders zijn."

Het lichaam lag al enige tijd in het water. De politie gaat na of er een match is met mensen die worden vermist in de Noordzee. Als dat het geval is, wordt de familie ingelicht.

De Baltic Ace, beladen met ruim veertienhonderd auto's, zonk op sinterklaasavond op de Noordzee na een aanvaring met een containerschip. Dertien opvarenden konden worden gered. Vijf lichamen werden korte tijd later geborgen. Naar de overige opvarenden werd herhaaldelijk gezocht. Half december werd voor de kust van IJmuiden het lichaam van de eerste stuurman, een 31-jarige Pool, gevonden. In totaal worden nu nog vijf opvarenden vermist.