Tweede film op komst over Escobar

Relativity Media heeft de rechten op het scenario Silver or Lead gekocht. Het project, dat geregisseerd zal worden door Enrique Urbizu, concentreert zich op de persoonlijke strijd tussen de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en de generaal Hugo Martinez. 

De film wordt gebaseerd op een scenario van Piers Ashwort, die zich op zijn beurt weer baseerde op een scenario van Michael Kane. Hij baseerde zijn titel op een bekende uitspraak van Escobar: ”Plato o plomo?” (“zilver of de kogel”). De drugsbaron gaf mensen vaak een keus: neem zijn omkoopgeld of wees voor de rest van je leven een doelwit. 

Ook generaal Hugo Martinez kreeg die keuze. Escobar bood hem toen zes miljoen dollar om te stoppen met de klopjacht die hij op de drugsbaron aanvoerde. Het verhaal is gebaseerd op bronmateriaal van Simon Strongs boek Whitewash: Pablo Escobar and the Cocaine Wars, waarvan de rechten eveneens in handen van Relativity verkeren. 

Silver or Lead is niet het enige project over Escobar waaraan gewerkt wordt. Zo zijn Josh Hutcherson en Benicio Del Toro gecast in de film Paradise Lost, dat het regiedebuut van acteur Andrea di Stefano vormt. Deze film volgt een jonge Ier die naar Colombia reist en een jonge vrouw ontmoet, wier oom Escobar is. 

Voor beide projecten is er nog geen releasedatum geprikt. Van Paradise Lost weten we dat deze in de loop van 2014 in de bioscopen moet gaan draaien.

Pablo Escobar