Uitslag FC Twente - Ajax

Om 20.45 begon in Enschede het duel tussen FC Twente en Ajax. De Tukkers zijn er ook na het ontslag van trainer Steve McClaren niet in geslaagd de negatieve spiraal te doorbreken. Ajax was in de Grolsch Veste met 0-2 te sterk.

Al na vier minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Moisander kon ongehinderd het middenveld oversteken en vervolgens met een afstandsschot Michailov te verschalken. Na dit doelpunt bleef Ajax de betere ploeg en dreigde Twente te worden overlopen. De kansen werden door Ajax echter niet benut. De bezoekers bleven echter rustig en na 35 minuten was het alsnog raak. Alderweireld bracht met een knappe kopbal de stand op 0-2.

Er leek voor Ajax geen vuiltje aan de lucht totdat Vermeer plotseling een aantal keer moest optreden. Onder meer via een vrije trap van Holscher en een kopbal van Fer had Twente kansen, gescoord werd er echter niet. Ajax kon het duel via Sigthorsson definitief beslissen, maar ook dat gebeurde niet. De thuisploeg gaf in de rest van de wedstrijd een hoop ruimte weg, waar Ajax niet van profiteerde, zelf werd Twente nauwelijks gevaarlijk.

Ajax-speler Ricardo van Rhijn met FC Twente-speler Tim Holscher (Foto: Pro Shots)