[KNVB beker] Uitslag AFC Ajax - AZ

AZ heeft in de halve finale van de KNVB Beker Ajax met 0-3 verslagen. De Amsterdammers wisten het grootste deel van de wedstrijd te controleren, maar kwamen desondanks niet tot scoren. Dat lukte de ploeg van Gert-Jan Verbeek wel.

In de eerste helft van de wedstrijd was het allemaal niet zo spectaculair. Beide ploegen wisten niet veel te creëren. Ajax speelde veelal beter, maar kreeg ook amper kansen. Wel was de ploeg van Frank de Boer dichtbij een goal toen Moisander zijn hoofd tegen de bal zette. Zijn inzet belandde echter op de paal waardoor de twee ploegen de eerst helft eindigden zoals ze die begonnen.

Ook in de tweede helft kwamen de Amsterdammers het beste uit de verf. Het kreeg ook wat meer kansen. Zo wisten Hoesen en Lukoki op goal te schieten, maar de ballen kwamen telkens niet verder dan de handen van keeper Esteban. Hoewel Ajax het spel maakte, wist AZ te scoren. Door slecht uitverdedigen kon Altidore op een voorzet van Maher vrij inkoppen, 0-1.

Daarna is Ajax in de war en mag het AZ het spel gaan maken. Dat doet het ook zeker. Zelfs Siem de Jong kan een volgende treffer van de Alkmaarders niet voorkomen. Hoewel de hele Arena roept om hands, mag AZ door voetballen en maakt Gudmundsson oog in oog met Cillisen de 0-2. In de derde minuut van de extra tijd scoorde Altidore nog een fraaie treffer van afstand. AZ wint opnieuw van Ajax in de KNVB Beker en mag zodoende 9 mei in de Kuip aantreden tegen PSV in de finale.