[KNVB beker] Uitslag PEC Zwolle - PSV

PSV is de eerste finalist in het toernooi om de KNVB beker. De Eindhovenaren wonnen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 en namen daarmee revanche op de zeperd van enkele weken geleden. Toen werd in eigen huis met 3-1 in de competitie verloren. Alle doelpunten waren afkomstig van Jürgen Locadia.

PSV stond binnen het half uur al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Locadia, die gister nog met Jong PSV tegen Jong FC Groningen speelde, rondde in beide gevallen op koele wijze af. De aanvaller was overigens de vervanger van Tim Matavz, die door griep niet in actie kon komen.

Jürgen Locadia maakt drie goals tegen PEC Zwolle (Foto: Pro Shots)

Direct na de thee liet PEC Zwolle ook nog wat zien. Mat Klich raakte de lat. Niet veel later reageerde Atiba Hutchinson attent op een poging van Denni Avdic. De Zwollenaren slaagden daarna niet meer in om serieuze kansen te produceren. PSV hoefde zich nog amper in te spannen.

In de slotfase zette Locadia nog zijn hattrick op het scorebord door een counter af te ronden. Door deze zege speelt PSV op 9 mei de bekerfinale, die traditiegetrouw in De Kuip wordt gehouden. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Ajax en AZ, die vanavond nog gespeeld wordt.


PEC Zwolle

0 - 3

PSV

     16' Locadia
 34' Locadia
 85' Locadia 
 
 Gele kaart: van Polen (PEC Zwolle), Hiljemark, (PSV)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 11.324
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
van Polen
Lachman
Broerse (Benson/46)
Achenteh
Gravenbeek (van Hintum/46)
Pluim
Slot (Narsingh/70)
Klich
Mokhtar
Avdic
  Waterman
Hutchinson
Derijck
Marcelo
Willems
Hiljemark
van Bommel
Strootman
Wijnaldum
Locadia
Mertens