Derksen zwaait af als hoofdredacteur VI

Johan Derksen stopt als hoofdredacteur van het medium Voetbal International. De 64-jarige Derksen was 36 jaar actief voor het weekblad. WPG Uitgevers maakt dinsdag het vertrek van de hoofdredacteur bekend.

Derksen zal zijn werkzaamheden tot en met augustus van dit jaar voortzetten, waarna hij afzwaait. Thijs van Veghel en Tom van Hulsen nemen het takenpakket van Derksen over. Derksen was in totaal 36 jaar werkzaam bij Voetbal International, waarvan 13 jaar als hoofdredacteur. Onder zijn leiding groeide het weekblad uit tot een toonaangevend merk in de voetbaljournalistiek met onder meer een TV-programma, radiostation, website en een boekenuitgeverij.

Overigens zal Derksen nog wel vier jaar doorgaan als columnist van het weekblad en is het nog niet bekend of hij ook stopt met zijn optredens in het TV-programma. "Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolgers en sta mijn werkkamer op 1 augustus met plezier af aan Thijs van Veghel en ik weet dat de organisatie in goede handen is bij Tom van Hulsen", laat Derksen in een eerste reactie weten.