Toch cel voor wurgen Zeeuw met usb-kabel

Een 27-jarige vrouw uit Eindhoven is in hoger beroep alsnog veroordeeld tot een celstraf voor het wurgen een 36-jarige man uit Vlissingen. De rechtbank had de vrouw nog vrijgesproken. Het gerechtshof in Den Bosch acht echter bewezen dat de vrouw de gehandicapte man in 2010 wurgde met een usb-kabel en legde haar acht jaar cel op.

De vrouw bekende tijdens verhoren meerdere keren het 36-jarige slachtoffer te hebben omgebracht. Later kwam ze daarop terug, zonder uit te leggen waarom. Ze legde vervolgens geen andere verklaring af.

De rechtbank in Middelburg achtte het in 2011 daarom niet uitgesloten dat toenmalige vriend van de vrouw de Zeeuw had omgebracht en sprak de vrouw vrij. Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak in hoger beroep.

Tijdens de behandeling in hoger beroep was de advocaat-generaal het opmerkelijk genoeg eens met de rechtbank en vroeg het hof om vrijspraak. Het gerechtshof ging daar echter niet in mee en houdt de vrouw aan de verklaringen waarin ze de verwurging in de nacht van 7 op 8 oktober 2010 heeft bekend.