Aanhoudingen voor wraakactie na Feyenoordmatch

De politie heeft maandag en dinsdag drie verdachten aangehouden voor brandstichting in een reisbureau in Middelharnis. De brand vond in september plaats nadat Feyenoordfans die zich hadden misdragen tijdens een busreis op de terugweg waren geweigerd.

De aangehouden verdachten zijn een 22-jarige vrouw uit Rotterdam, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 27-jarige man uit Hoogvliet. Die laatste man wordt er eveneens van verdacht dat hij de eigenaar van het reisbureau met de dood bedreigde. Of het drietal tot de geweigerde passagiers behoorde weet de woordvoerder niet.

In augustus boekten 38 passagiers bij eenmanszaak Michel Travel een driedaagse busreis. Tijdens die reis vernielden enkele voetbalfans de bus en voelt de buschaufffeur zich zwaar geïntimideerd. Hij weigerde hen vervolgens mee terug te nemen en deed in Nederland aangifte.

De eigenaar van het reisbureau werd daarna diverse keren met de dood bedreigd. Op 6 september werd zijn pand aan de Zernikeweg in brand gestoken. In december besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Mede dankzij de tips die daaruit voortkwamen kon de politie het drietal nu aanhouden.

De politie zet het onderzoek voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.