'Drie managers SNS aangemerkt als verdachte'

In het fraudeonderzoek naar de vastgoedtak bij SNS Reaal zijn drie inmiddels geschorste interim-managers aangemerkt als verdachte. Justitie verdenkt hen net als voormalig interim-topman Buck Groenhof van berokkenheid bij omkoping, oplichting en witwassen. De verwachting is dat er meer arrestaties volgen, schrijft De Telegraaf maandag op basis van ingewijden.

De managers werkten net als Groenhof bij de vastgoedtak, SNS Property Finance. Groenhof en zijn voormalige assistent Angelique S. werden dinsdag opgepakt. Het OM verdenkt hen ervan in georganiseerd verband fraude te hebben gepleegd bij de vastgoedtak. Het voorarrest van Groenhof werd vrijdag met twee weken verlengd. Zijn assistent werd vrijgelaten, maar moet zich aan bepaalde voorwaarden houden. Zo mag ze geen contact hebben met oud-collega's.

In het onderzoek worden volgens de krant ook enkele vennootschappen verdacht. Justitie deed vorige week onder meer een inval bij Consus Services, een adviesbedrijf van Groenhof.

De vastgoedtak van de bank en verzekeraar had grote problemen met vastgoedleningen. Begin deze maand werd SNS voor 3,7 miljard euro genationaliseerd omdat de verliezen bij Property Finance te groot werden. Op de bankrekening van Groenhof en zijn assistent is beslag gelegd.