FOK!filmtips van de dag: In the Valley of Elah

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Vandaag begint een nieuwe week en dus is het Krokusvakantie voor Noord- en Midden-Nederland. Ga goed van start en kijk samen naar het actieavontuur Stormbreaker. De 14-jarige wees Alex Rider wordt opgevoed door zijn oom. Deze oom blijkt echter ook een agent te zijn bij de Britse veiligheidsdienst MI6 en zodoende wordt Alex al op jonge leeftijd getraind als superspion. Nadat zijn oom komt te overlijden wordt Alex zelf ingehuurd door een speciale afdeling van MI6 en belast met een zeer belangrijke missie. Als meekijker zal je grote namen herkennen als Stephen Fry, Damian Lewis, Mickey Rourke en Ewan McGregor om er een paar te noemen. Vanmiddag om 15:30 op Nederland 3.

Vanavond is op NET5 de mysterieuze thriller The Village te zien. De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...


De FOK!filmtip van deze zondag is het misdaaddrama In the Valley of Elah om 00:05 op BBC2. Sometimes finding the truth is easier than facing it, is de tagline van deze film die geregisseerd werd door Paul Haggis. Hij won er de SIGNIS Award voor op het filmfestival  van Venetië, terwijl hoofdrolspeler Tommy Lee Jones genomineerd werd voor een Oscar. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van soldaat Richard Davis, die na de Irakoorlog verdween, waarna zijn vader naar hem op zoek ging. Er zijn onder andere ook rollen voor Jason Patric, James Franco, Charlize Theron, Josh Brolin en Susan Sarandon.