'ID-fraudeurs programmamakers Vara'

De programmamakers die onlangs werden betrapt op een poging tot id-fraude door een Amsterdamse baliemedewerker zouden werken voor het VARA-programma Rambam.

Dit meldt De Telegraaf vrijdag. Eén programmamaakster werd betrapt op het moment dat zij bij het stadsdeel Zuid een id-kaart met een look-alike pasfoto probeerde aan te vragen. 

Eerder al was een collega van de vrouw er in geslaagd met een valse pasfoto een id-kaart aan te vragen. Deze kaart is vervolgens gebruikt door de programmamedewerker om in ondertrouw te gaan en een huwelijksdatum aan te vragen. Deze huwelijksvoltrekking is voorkomen.

Tegen de betrokkenen is aangifte gedaan. Justitie heeft de zaak momenteel in onderzoek. In verband met het onderzoek wil de gemeente Amsterdam niet prijsgeven voor welk programma het stel werkt. Maar volgens de Telegraaf gaat het dus om het Vara-programma Rambam, een programma dat, naar eigen zeggen, 'op creatieve en soms komische wijze zaken aanpakt die volgens hen niet kloppen of onrechtvaardig zijn'.