'Doorgedraaide agent VS is dood'

De doorgedraaide Amerikaanse oud-agent Christopher Dorner is vrijwel zeker dood, maar de definitieve identificatie van zijn lijk kan nog dagen of zelfs weken in beslag nemen. Dat heeft onder anderen burgemeester van Los Angeles Antonio Villaraigosa woensdag gezegd.

De politie trof het verkoolde lijk aan in een uitgebrand huisje in Big Bear dat door een grote politiemacht was belegerd. De 33-jarige moordverdachte had zich daar verschanst. Een politieman werd tijdens een vuurgevecht dodelijk geraakt. Het huisje vatte vlam na een inval van het arrestatieteam.

De klopjacht op Dorner hield Zuid-Californië bijna een week in zijn greep. Hij zou vorige week in de plaats Irvine de dochter van een oud-collega en haar verloofde hebben doodgeschoten. Donderdag schoot hij in Riverside County drie agenten neer, van wie er één overleed. Hypernerveuze agenten schoten vorige week in twee gevallen op onschuldige burgers.

De man had vorige week op zijn Facebookpagina de oorlog verklaard aan zijn vroegere collega's, die hij verantwoordelijk houdt voor het verlies van zijn baan. Hij werd in 2008 ontslagen bij de politie van Los Angeles.

De autoriteiten waren afgelopen week met man en macht op zoek naar de oud-agent en kwamen hem dinsdagmiddag op het spoor. Hij had een stel vastgebonden en stal hun auto. Toen politiemensen de verdachte vonden, begon hij direct te schieten.

'Doorgedraaide agent VS is dood'
'Doorgedraaide agent VS is dood' (Foto: ANP)