FOK!filmtips van de dag: Star Trek: the Wrath of Khan

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film duikt elke dag de tv-gidsen in op zoek naar de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Star Trek the Wrath of Kahn 1

Het is vanavond weer knokken om de afstandsbediening. Om 20.30 uur gaat de strijd tussen de nimmer vervelende Men In Black II op RTL7, het mierzoete romantische Ghost op RTL8 en voor de enkeling die echt geen smaak heeft de romkom Just Go With It op RTL5. Uiteraard gaat onze voorkeur dan uit naar het zeer humoristische Men In Black II waarin Will Smith en Tommy Lee Jones de strijd aangaan met allerlei buitenaards gespuis om de planeet te redden van totale vernietiging.

De crew van de USS Enterprise
De crew van de USS Enterprise

De FOK!filmtip van de Dag gaat echter naar de Star Trek-klassieker Star Trek: The Wrath of Khan. In de film van Nicholas Meyer zien we hoe de voormalige kapitein Kirk van baan is veranderd en nu de kost verdient als Starfleet Academy instructeur. Het ruimteschip Enterprise doet dienst als trainingsschip en Kirk voelt zich met de dag ouder worden. Als zijn oude aartsvijand Khan Noonien Singh opduikt verandert een onschuldige trainingsmissie in een strijd op leven en dood. Regisseur Nicholas Meyer maakte eerder naam met het eveneens indrukwekkende Time After Time, waarin HG Wells met zijn tijdmachine op Jack the Ripper jaagt. Vanavond om 22.10 uur op RTL7, Star Trek: The Wrath of Khan.

Kahn
Khan