Zoektocht naar ex-agent Los Angeles duurt voort

De jacht op een ex-politieman uit de Amerikaanse stad Los Angeles is nog niet voorbij. Dit weekeinde hebben agenten naar de man, Christopher Dorner, gezocht in de bergen ten noordoosten van Los Angeles. Dat hebben de autoriteiten zondag gezegd. De in 2008 ontslagen agent wordt verdacht van drie moorden. Bovendien heeft hij op internet verscheidene mensen, onder wie leden van de politie, bedreigd.

Donderdag werd de uitgebrande pick-uptruck van Dorner in het berggebied aangetroffen. Zondag werd bekendgemaakt dat agenten in de pick-uptruck kampeerspullen en wapens hebben gevonden.

Dorner werd in 2008 ontslagen. Hij had een klacht ingediend tegen zijn instructeur, die een zwaar dementerende schizofrene man bij zijn arrestatie zou hebben geschopt. Na een onderzoek kreeg Dorner zijn ontslag voor het afleggen van een valse verklaring, hoewel de vader van de arrestant de lezing van de agent leek te ondersteunen. De vader getuigde dat hij zijn zoon had gevraagd 'of hij gevochten had, omdat zijn gezicht opgezwollen was', en dat de zoon had geantwoord dat hij twee keer was geschopt door een agent.