Stadsvos grijpt baby in Londen

Een vos heeft een vier weken oude baby aangevallen in Engeland. Het incident vond plaats in een huis in het Londense district Bromley. De baby liep verwondingen op aan zijn handje, meldde de BBC zondag.

De moeder van de baby was thuis toen de vos de baby greep. Ze hoorde "een vreselijke schreeuw". Toen ze ging kijken was haar kind uit de wieg gesleept en bevond het handje van haar kind zich tussen de kaken van de vos. Uiteindelijk liet het roofdiertje pas los nadat ze de vos had geschopt. Het kind heeft volgens de BBC ernstige verwondingen aan zijn hand. De politie onderzoekt hoe het kan dat de vos de baby greep. Het incident gebeurde woensdag, maar is nu pas bekend geworden.

Burgemeester van Londen Boris Johnson noemde de aanval "verschrikkelijk" maar erg zeldzaam. "Maar we moeten alles doen om het groeiende probleem van stadsvossen aan te pakken", voegde hij daar aan toe. Johnson drong eerder op actie aan na een vossenaanval in 2010, toen twee baby's verwondingen opliepen aan gezicht en armen in Oost-Londen.