Al flinke files op uitvalswegen wintersportvakantie

Op de uitvalswegen naar wintersportbestemmingen in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland staan zaterdagochtend al flinke files. Op de rondweg van München stond even na 09.00 uur achttien kilometer en op de A8 van München naar Salzburg vijftien kilometer, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Die files kunnen eigenlijk bij elkaar worden opgeteld. "Vanaf de rondweg kom je meteen in de file op de A8", legt de woordvoerder uit. Hij verwacht dat het in de loop van de ochtend drukker wordt op de uitvalswegen. "Rond het middaguur heb je meestal het hoogtepunt, daarna neemt de drukte af."

Het verkeer is nog wel in beweging. "Het is gelukkig niet zo erg als in de zomer, dan zie je het soms lang stilstaan." Vorige week zaterdag stonden er veel files in het gebied door beginnende vakanties in het buitenland en sneeuwval. Deze keer valt er geen sneeuw.

In het zuiden van het land en in Duitsland hebben veel mensen vrij vanwege carnaval. De vrije dagen worden aangegrepen om op wintersportvakantie te gaan. "Ongetwijfeld staan er ook Nederlanders in de file in Duitsland."


Al flinke files op uitvalswegen wintersportvakantie (Foto: Novum)