'Seth MacFarlane wil graag Flash Gordon voor Ted 2'

Acteur Sam Jones, beter bekend als Flash Gordon uit de gelijknamige film uit 1980, is nog niet getekend voor de sequel op de recente en succesvolle komediefilm Ted. Regisseur Seth MacFarlane (Family Guy) wil hem er wel graag in hebben, bevestigde Sam in een interview met FOK!.

"Ik sprak met Seth op zijn verjaardag en hij zei meteen 'laten we het doen'. In zijn visie zit ik in Ted 2, maar officieel is er nog niets bevestigd. Ik zou het enorm leuk vinden om weer met Ted te kunnen spelen," aldus de cultheld, die in Ted een belangrijke rol speelt. De teddybeer en vriend John (Mark Wahlberg) zijn namelijk groot fan van de film Flash Gordon en komen hem tegen op een feest.

"Ik werd eind 2011 gebeld door Seth en hij vroeg mij of ik interesse had in een rol. Hij had namelijk daarvoor Flash Gordon gezien en kwam op een leuk idee. Het grappige script en het werken met Mark Wahlberg, Mila Kunis en Seth MacFarlane waren redenen genoeg om ja te zeggen." Sam speelt zichzelf, maar dat wil niet zeggen dat hij zelf aan cocaïne verslaafd is, zoals in de film. "Ik speel vooral een uitvergrote versie van mijzelf, een parodie."

Teddybeer Ted is uiteraard pas later in de film erin verwerkt, dus dat vergde veel creativiteit van de acteurs. "Het was wel moeilijk, maar tijdens het opnemen van Flash Gordon acteerde ik ook vaak met iets wat er niet was. Het fijne bij Ted was wel dat Seth (ook de stem van de teddybeer, red.) de zinnen uit het script voorlas, zodat je er beter op kon inspelen. Het was een leuke uitdaging."

De komediefilm was een onverwachts groot succes en bracht in Nederland ruim 6 miljoen euro op. Maar voor Sam was het eigenlijk niet echt een grote verrassing. "De film richt zich op een jonge doelgroep en de cast is ontzettend grappig. Ook de fanbase van Flash Gordon is nog steeds groot. Ik had het succes wel aan zien komen." De 58-jarige acteur is op dit moment bezig met twee projecten. "Maar daar mag ik nog niets over zeggen. Het is een film en een tv-serie. Daarnaast werk ik ook in mijn beveiligingsbedrijf met mijn vrouw, dus ik verveel mij zeker niet."

De laatste jaren lijkt het in om films uit de jaren '80 en '90 opnieuw te verfilmen met vernieuwde cast en verbeterde effecten. Dit is ook het geval met Flash Gordon uit 1980. "Een remake zit eraan te komen inderdaad, ongeveer binnen twee jaar. De rechten zijn al helemaal rond. Ik zou het erg leuk vinden om in deze remake te kunnen spelen. Wellicht weer als Flash of als zijn vader."


Ted - nu te koop in de winkel