Sony maakt bijna winst

Sony heeft het verlies in het laatste kwartaal van afgelopen jaar met ruim negentig procent teruggebracht. Het verlies bedroeg 10,7 miljard yen (85 miljoen euro), tegen 158 miljard yen in dezelfde periode het jaar daarvoor. Dat maakte het Japanse elektronicaconcern donderdag bekend.

De omzet tussen oktober en december steeg met bijna zeven procent tot 1,95 biljoen yen. Het elektronicabedrijf profiteerde van de zwakkere yen, waardoor de verkopen buiten de Japanse grenzen meer waard werden. De feitelijk verkoop van producten zoals platte televisies en Blu Ray-recorders daalde echter.

Sony heeft de afgelopen vier jaar verlies geleden. Het bedrijf verloor het wat betreft winstgevendheid en innovatie van concurrenten zoals Apple en Samsung. In het boekjaar 2011, dat vorig jaar maart eindigde, werd een recordverlies geleden van 457 miljard yen. Het bedrijf had veel last van de gevolgen van de aardbeving en tsunami in het voorjaar van 2011. Voor het huidige boekjaar dat eind dit kwartaal eindigt wordt een winst verwacht van twintig miljard yen.


Sony brengt verlies terug (Foto: Novum)