Nieuwe details over project Monty Python

De leden van Monty Python’s Flying Circus steken de koppen weer bij elkaar voor Absolutely Anything, een sci-fi klucht die CGI combineert met real time actie, Terry Jones is de regisseur en Mike Medavoy de producent.

Het plan is dat er aankomende lente wordt begonnen met filmen in het Verenigd Koninkrijk, de Pythons zijn de stemmen van een groep buitenaardse wezens die een sterveling de macht geven om van alles te kunnen en dan te bekijken wat voor een puinhoop hij ervan maakt – wat dus daadwerkelijk gaat gebeuren. Er zal ook een pratende hond Dennis zijn, die meer begrijpt van de chaos dan alle anderen. Robin Williams geeft Dennis zijn stem.

“Het is geen Monty Python-film, maar het heeft zeker wel dat gevoel,” zegt Jones tegen Variety.

Jones en Gavin Scott hebben zeker twintig jaar gewerkt aan het script van Absolutely Anything. Jones en Medavoy zijn geen onbekenden voor de Pythons, ze werkten allebei al aan Life of Brian en Monty Python’s The Meaning of Life, Jones regisseerde Monty Python and the Holy Grail samen me Terry Gilliam. Die ook nu weer aan boord stapt samen met John Cleese en Michael Palin. De producenten zijn daarnaast bezig om ook Eric Idle te strikken.

Tevens zijn producenten in overleg met Williams of hij een ietwat rare, pompeuze Fransman wil spelen in de film, die wel wat weg heeft van Inspecteur Clouseau. Verder wordt er druk gezocht naar de overige cast.

De vijf nog levende Pythons traden voor het laatst samen op tijdens het Aspen Comedy Festival in 1998, met een urn waar naar verluidt het as van Graham Chapman inzat.

Monty Pythons krijgen ere-Bafta