Toys for Bob neemt afscheid van Skylanders

Activision heeft bekendgemaakt dat er een nieuw deel in de Skylanders-serie uitkomt, genaamd Swap Force. Deze titel dook al eerder op toen Activision in het geheim wat domeinnamen registreerde.

Opvallend aan dit nieuwe deel in de serie, die Activision geen windeieren legt met een omzet van 500 miljoen dollar, is dat Toys for Bob niet aan het hoofd van de ontwikkeling staat. Toys for Bob is de ontwikkelaar die met dit idee op de proppen kwam.

Vicarious Visions mag Swap Force maken. Swap Force wordt in eerste instantie een traditioneel Skylanders-spel, waarin spelers kleine figuurtjes op een platformpje plaatsen, waarna het spel de chip in het figuurtje leest en zo in het spel laadt.

De twist zit hem dit keer in het feit dat de figuurtjes uit twee componenten bestaan: een onderkant en een bovenkant. Deze componenten kunnen van elkaar af gehaald worden om zodoende nieuwe combinaties te maken met de andere figuren.

In totaal komen er 32 figuurtjes bij, waarvan de helft echt nieuw zullen zijn. Activision heeft al laten weten dat het zijn klantenservice nu voorbereid op mensen die zullen bellen voor een kwijtgeraakt onderdeel. Nieuw in Swap Force is dat spelers ook kunnen springen, wat een gemis was in Spyro's Adventure en Giants.

Het spel komt uit op Xbox 360, PS3, Wii U, Wii en 3DS. De Wii-versie wordt gemaakt door Beenox en de Nintendo 3DS-variant door ontwikkelaar n-Space. Wanneer het spel uitkomt, is nog niet bekend, aangezien deze nu in een vroeg ontwikkelstadium zit.