Technoviking zoekt wraak

Technoviking, man der mannen. Wie hem niet kent, moet heel snel hier klikken. Normaal ruikt deze half-god het bloed van zijn vijanden, de rook van geplunderde dorpen, en de natte dozen van ontvoerde maagden. Maar nu ruikt hij iets heel anders: geld.

Matthias Fritsch is namelijk getroffen door Zijn toorn. Het is al weer 13 jaar geleden dat Fritsch op de Fuck Parade in Berlijn een episch tafereel vastlegde: een gespierde man met ontbloot bovenlijf en een gevlochten baard redt een meisje van een aanrander, en laat dan ook nog eens wat zieke dansmoves zien.

Fritsch kon niet anders dan het filmpje delen met de wereld en zette het op internet. Dat hij hiermee ook wat geld verdiende, was voor hem bijzaak. Hij heeft geprobeerd Technoviking op te sporen en hem zijn deel te geven, maar Technoviking laat zich niet opsporen: hij spoort jou op!

Want Technoviking klaagde Fritsch eerder deze week aan voor 10.000 euro en een deel van de opbrengst van het filmpje. Of dit is om zijn internetbekendheid te doen verdwijnen, of om centen te verdienen, weet Fritsch niet. Fritsch weigert in ieder geval om de identiteit van Technoviking bekend te maken.

Voor uw verslaggever blijft het enige mysterie in dezen waarom Technoviking niet gewoon pakt wat hij wil.

Normaal zouden wij hier, als goede journalisten, het beroemde filmpje neerzetten, maar dat mag niet van de wannabe-Technovikings bij Buma. Dan nog maar eens het linkje.