Sekssekte opgedoekt

De Mexicaanse autoriteiten hebben dinsdag bij de grens met de Verenigde Staten een bizarre sekte opgedoekt die naar verluidt seksslaven hield. Dat heeft de Mexicaanse immigratiedienst gezegd.

De 'Defensores de Cristo', oftewel 'Verdedigers van Christus' rekruteerden vrouwen om seks te hebben met een Spaanse man die beweerde de reïncarnatie van Christus te zijn, aldus een organisatie die slachtoffers van sektes bijstaat. Volgens de Mexicaanse immigratiedienst, die een jaar geleden al aangifte deed tegen de sekte, werden de volgelingen onderworpen aan dwangarbeid en moesten ze seksuele diensten verlenen.

De federale politie, agenten van de immigratiedienst en het openbaar ministerie vielen eerder deze week een huis binnen in de buurt van Nuevo Laredo, dat grenst aan de stad Laredo in de Amerikaanse staat Texas. In het huis werden in smerige omstandigheden sekteleden aangetroffen. In totaal werden veertien buitenlanders opgepakt en overgedragen aan het OM. In het huis woonden ook tien Mexicanen.

Of en waarvoor de sekteleden worden aangeklaagd is nog niet bekend. De autoriteiten proberen nu eerst uit te vinden wie er slachtoffer is en wie er misbruik heeft gepleegd.