Extra toezicht in dorp na toename tieneroverlast

De politie houdt extra toezicht in het dorp Hoogland bij Amersfoort. Aanleiding vormt een toegenomen aantal meldingen aangiften van overlast en vernielingen, meldt de politie maandag. Jongeren in de buurt zouden achter de problemen zitten. Vooral rondom de jaarwisseling zouden ze zich vervelend hebben gedragen.

Ondertussen heeft de politie zondag een 13-jarig meisje en een 15-jarige jongen op een politiebureau verhoord. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij vernielingen die zijn aangericht bij een pinautomaat aan de Kerklaan in Hoogland.

Een kleine week eerder werden vanwege deze zaak al een 15- en een 17-jarige jongen aangehouden. Deze 15-jarige jongen zou ook achter diverse bedreigingen zitten. Een 16-jarige jongen werd voorts vorige week aangehouden voor betrokkenheid bij een bedreiging.

De 16- en 17-jarigen konden vrijdagmiddag gaan, de 15-jarige jongen zit nog vast. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechtbank. Het 13-jarige meisje en de 15-jarige jongen die zondag naar het politiebureau moesten komen, konden na verhoor weer gaan. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.