'Joran van der Sloot gaat trouwen'

Joran van der Sloot is bezig een huwelijk voor te bereiden met zijn vriendin Leydi. Zij zegt volgens Peruaanse media dat ze komende maand met de in Peru gedetineerde Nederlander gaat trouwen. Ze zou zelfs zwanger zijn.

De 25-jarige Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Hij zou al lange tijd een relatie hebben met Leydi Figueroa, een maatschappelijk werker die hij in de Piedras Gordas-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima ontmoette, aldus de nieuwssite Trome. Ze zou elke vrijdag een bezoek brengen aan haar geliefde in de gevangenis.

De huwelijksaanvraag zou in december zijn gedaan. Bij het regelen van de benodigde documenten zou Van der Sloot hulp hebben gekregen van de Nederlandse ambassade, meldt RTL Nieuws, dat denkt dat het rondkrijgen van het benodigde papierwerk voor trouwerij meer tijd in beslag gaat nemen.

De zender meldt dat bij het voorgenomen huwelijk maximaal vier 'gasten' aanwezig mogen zijn. RTL had een gesprek met de vriendin, maar ze wil niet bevestigen dat ze al een kindje met Van der Sloot heeft, zoals Peruaanse media schrijven. Wel zegt ze dat hij erg is veranderd en ze erg veel van elkaar houden.

Van der Sloot krijgt volgens Peruaanse media bij een huwelijk de Peruaanse nationaliteit, wat uitlevering aan de VS zou bemoeilijken. Van der Sloot wordt in de VS verdacht van het afpersen van de moeder van Natalee Holloway. Van der Sloot werd lang in verband gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse tiener op Aruba.

In juli doken ook al berichten op dat Van der Sloot zou gaan trouwen, maar zijn advocaat Maximo Altez ontzenuwde dat tegenover Novum Nieuws. De plannen zijn nu wel serieus, zegt Jorans vriendin tegen RTL.


'Joran van der Sloot gaat trouwen' (Foto: Novum)