EK voetbal 2020 in dertien steden

Het EK voetbal wordt in 2020 in dertien verschillende steden in Europa gehouden. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend in het Zwitserse Nyon. De halve finales en eindstrijd worden in hetzelfde stadion gespeeld. Er geldt een maximum van één speelstad per land. In het stadion waar de halve finales en finale worden gespeeld zullen geen groepswedstrijden worden gehouden.

De kans is klein dat die wedstrijden in Nederland worden georganiseerd, aangezien de UEFA de halve finales en finale in een stadion met een capaciteit van minstens 70.000 toeschouwers wil houden. Nederland heeft op dit moment niet zulke grote stadions. In de overige twaalf steden zullen drie groepswedstrijden plus een achtste finale of kwartfinalewedstrijd worden gespeeld. Landen die zich voor het EK kwalificeren en gastland zijn zullen twee groepsduels thuis spelen. 

Geïnteresseerde bonden kunnen zich in de loop van dit jaar melden.  De KNVB had al in een eerder stadium aangegeven interesse te hebben. De Amsterdam ArenA en de (nieuw te bouwen) Kuip in Rotterdam zijn twee mogelijke opties waaruit de KNVB kan kiezen.