Vrijdag normale dienstregeling NS

Voor het eerst sinds vijf dagen gaat de NS vrijdag weer een normale dienstregeling rijden. Dat meldt de vervoerder donderdag. De NS heeft besloten weer volgens de reguliere dienstregeling te rijden vanwege de weersverwachting voor de komende dagen. Wel kan het zijn dat reizigers vrijdag soms nog een ander of korter treintype zien dan ze gewend zijn.

NS-topman Wim Fabries zegt donderdag dat door de aangepaste dienstregeling van de afgelopen dagen het materieel niet daar staat waar het hoort. "Het vraagt nog even tijd om alle treinen op de juiste plek te krijgen. Daardoor kan het zijn dat reizigers morgen soms nog een ander of korter treintype zien dan dat ze gewend zijn."

Sinds vorige week dinsdag heeft de NS vanwege het winterweer op afgelopen vrijdag en zaterdag na elke dag met minder treinen gereden. In plaats van elk kwartier reden op veel trajecten elk halfuur treinen.

Door de aangepaste dienstregeling ontstond volgens de NS meer ruimte om eventuele verstoringen op te kunnen vangen. Daardoor werd volgens de NS voorkomen dat storingen zich konden verspreiden over het hele land.