OM waarschuwt in mishandelingszaak Eindhoven

De verontwaardiging in de media en op internet over de zware mishandeling in Eindhoven begin deze maand, mag de normale rechtsgang niet verstoren. Daartoe heeft het Openbaar Ministerie woensdag opgeroepen.

In een geschreven verklaring noemt het OM Oost-Brabant de verontwaardiging begrijpelijk. Tegelijkertijd waarschuwt justitie dat burgers het recht niet in eigen hand mogen nemen. "De beslissing over de schuldvraag is voorbehouden aan de rechter."

Op internet circuleert een foto van de groep verdachten, waarbij de jongens ook bij naam worden genoemd. Over de mishandeling ontstond commotie op sociale media toen beelden ervan maandag werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Het 22-jarige slachtoffer uit Oirschot werd onder meer tegen het hoofd geschopt door een groep jongens.

Drie minderjarige verdachten hebben zich bij de politie gemeld. Zij zijn aangehouden en zitten vast. De jongens zijn Nederlanders die in België wonen.

Het Openbaar Ministerie laat weten samen met de politie en de gemeente Eindhoven de zaak hoog op te nemen op en zegt alles in het werk te stellen om de overige verdachten zo snel mogelijk te kunnen aanhouden.