NS faalt donderdag wederom

Ook donderdag rijdt de NS met minder treinen dan normaal vanwege het winterweer. De NS verwijst daarbij naar de strenge vorst aan de grond in combinatie met de sneeuw. Sinds het vorige week dinsdag begon te sneeuwen, reed de NS alleen op vrijdag en zaterdag volgens de reguliere dienstregeling.

IJzel kan stroomafnemers van treinen en de bovenleiding beschadigen. Sneeuw- en ijsresten onder de wielkasten van treinen die in wissels kunnen vallen, kunnen eveneens voor problemen zorgen. Ook kunnen dergelijke resten 'kritische delen' aan de onderkant van de trein beschadigen, stelt de NS.

Door de aangepaste dienstregeling zou meer ruimte ontstaan om storingen op te kunnen vangen. Tot op heden bleef volgens de NS dankzij de winterdienstregeling een 'olievlekwerking' bij storingen beperkt.

Bij een aangepaste dienstregeling rijdt de NS op veel trajecten eens per halfuur in plaats van eens per kwartier. Treinen en perrons kunnen daardoor drukker zijn. Ook moeten reizigers rekening houden met extra overstappen. Daar waar mogelijk worden treinen verlengd, belooft de NS.

De NS bekijkt momenteel van dag tot dag wat er moet gebeuren met de dienstregeling.