FOK! wat een weer...Sneeuw in het noorden

Goedemorgen! Na het ruige winterweer van gisteren zal er alleen vandaag nog wat sneeuw gaan vallen en dit vooral in het noorden. Daar kan het vanmiddag en vanavond nog geruime tijd blijven sneeuwen, terwijl er elders in het land nog wat lichte sneeuw kan vallen. De wind neemt vandaag wel af en dat maakt het voor het gevoel al wat aangenamer. Ook noteren we vandaag weer een ijsdag, want warmer dan -2 graden zal het niet worden vanmiddag.

De eerste sneeuwzone leverde vooral in het westen vrij veel sneeuw op. Door de harde wind ontstonden er bij mij thuis voor de deur sneeuwduinen van 16 cm hoog, terwijl er gemiddeld 7 cm was gevallen. In het zuiden en in sommige delen van het oosten van het land kwam er ook ijzel voor. Later op de avond en in de nacht trok er een nieuwe sneeuwzone van zuid naar noord over het land en op veel plaatsen is het sneeuwdek dan ook nog aardig aangedikt. De storing die dit veroorzaakt heeft ligt vandaag nog boven de noordelijke provincies en zal daar pas in de loop van de avond gaan wegtrekken.

Het blijft zowel vandaag als de komende dagen overwegend bewolkt weer en de zon zullen we niet zo vaak te zien krijgen. Verder blijft het de hele week vriezen. In de nacht over het algemeen matig, maar bij een enkele opklaring is strenge vorst mogelijk.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Lichte sneeuw in GeldernIn het Duitse stadje Geldern sneeuwde het lichtjes volgens qltel. In duitsland kwam er trouwens wat zwaardere ijzelvorming voor dan bij ons.

Wat meer sneeuw
Later op de dag begon het ook daar harder te sneeuwen. In stedelijke omgeving verdampt sneeuw sneller dan dat er blijft liggen.