Obama spendeert 10 miljoen voor onderzoek geweld in games

De president van de Verenigde Staten van Amerika, meneer Barack Obama, heeft het congres om 10 miljoen dollar gevraagd om een onderzoek te laten uitvoeren naar de correlatie tussen videogames en geweld. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het Center for Disease Control.

Dit nieuws volgt het nieuws van vorige week toen enkele belangrijke personen uit de videogame-industrie een gesprek hadden met vice-president Joe Biden. Ook hield Biden gesprekken met verschillende organisaties die belang hebben bij dit grootschalige onderzoek. In totaal zou Biden met 220 verschillende instanties gesproken hebben in 22 bijeenkomsten.

Het lijkt erop dat Biden niet overtuigd is dat videogames verantwoordelijk zijn voor gewelddadige gebeurtenissen zoals de recente schietpartij in Sandy Hooks, maar wil wel meer onderzoek: "We weten dat er niet één antwoord is en om eerlijk te zijn weten we niet eens of de gedachte van mensen wel van invloed zijn of niet." Obama stond zijn stand-in bij: "We hebben niets aan onwetendheid. We hebben niets aan het niet weten van de wetenschap achter deze geweldepidemie."

De afgelopen 17 jaar is er geen onderzoek geweest naar geweld en wapenbezit in Amerika maar recente gebeurtenissen hebben hier verandering in gebracht. Misschien dat deze 10 miljoen nu kan bewijzen dat games wel, of juist niet, verantwoordelijk zijn voor gewelddadige jeugd.

obama