Ajax sportiefste club eerste seizoenshelft

Ajax is de sportiefste voetbalclub in het eerste deel van de Eredivisie. De Amsterdamse ploeg kreeg met zeventien gele kaarten de minste officiële waarschuwingen van alle eredivisieclubs. Ook maakten de spelers van Ajax de minste overtredingen, aldus accountancybedrijf BDO

In het klassement met minste gele kaarten staat PSV op de tweede plaats, met negentien kaarten. N.E.C. Nijmegen staat met 25 prenten op plek drie. Bij Ajax zijn wel twee spelers vroegtijdig van het veld gestuurd. Niklas Moisander en Thulani Serero liepen beiden tegen een rode kaart aan, waar PSV en Twente de eerste seizoenshelft ongeschonden zijn doorgekomen.

ADO Den Haag, sc Heerenveen en Willem II zijn het vaakst genoteerd door de scheidsrechter. ADO kreeg 39 keer geel en drie keer rood. Heerenveen kreeg één rode kaart minder en Willem II kreeg een gele kaart minder dan de Haagse club.

In de ranglijst van minste overtredingen staat Ajax bovenaan met 192 overtredingen en is Vitesse de voornaamste concurrent met 202 misdragingen. Vorig jaar, halverwege de competitie, stond de Amsterdamse club ook bovenaan deze lijsten.