Justin Bieber aangeklaagd door ex-bodyguard

Justin Bieber wordt voor de rechter gesleept door een bodyguard die voor hem werkte. Moshe Benabou klaagde de 18-jarige zanger donderdag aan voor bijna een half miljoen dollar, wegens onbetaald salaris. Bovendien beweert hij door hem te zijn geslagen.

De bodyguard zegt dat Bieber hem tegen zijn borst sloeg tijdens een conflict afgelopen oktober. De zanger zou hebben uitgehaald naar Benabou omdat hij ontevreden was over hoe iemand van zijn aanhang werd behandeld. Toen de bodyguard daarop wegliep zou Bieber hem hebben ontslagen.

Daarnaast beweert Benabou dat hij te horen kreeg geen recht te hebben op extra salaris voor overwerken, terwijl hij soms dagen maakte van veertien tot achttien uur. Hij eist ruim 421 duizend dollar wegens onbetaald overwerk, vakantiegeld en andere bonussen. Voor de ontvangen klappen vraagt hij een onbekend bedrag aan schadevergoeding.

"Meneer Benabou verdient het, net als iedere andere werknemer, om te worden behandeld met respect, waardigheid en volgens de wet. Helaas is dat niet gebeurd", laat zijn advocaat weten. Het management van Bieber heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.