Eerste Windows Phone 8-toestel van Huawei aangekondigd

Huawei, ’s werelds grootste telecomleverancier, heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas hun eerste Windows Phone 8-smartphone onthuld, de Huawei Ascend W1. De Ascend W1 is 10,15 mm dun en heeft een 4"-touchscreen met een 480x800 resolutie.

De Ascend W1 wordt aangedreven door de high-end Qualcomm Snapdragon S4 dual-core 1.2 GHz processor en Adreno 305 GPU. De 1950 mAh batterij geeft de Ascend W1 volgens Huawei een standby-tijd van 470 uur. Er zit 512 MB RAM in het toestel en de camera heeft een lens van 5 megapixels. De specificaties zijn niet erg high-end, maar dat zien we terug in de adviesprijs van 229 euro.

Het design van de Ascend W1 is volgens Huawei geïnspireerd op een tropisch eiland en verschijnt in de kleuren rood, blauw, zwart en wit (in Nederland enkel blauw en zwart).

“De Huawei Ascend is een combinatie van de designfilosofie van Huawei, waarbij de klant centraal staat, en de Windows Phone 8 software. De Ascend W1 vult het portfolio van Huawei smartphones perfect aan, en biedt consumenten een breed scala smartphones. De Ascend W1 sluit naadloos aan bij onze ambitie om smartphones voor iedereen te maken, wie je ook bent, en waar je ook vandaan komt,” aldus Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

De Huawei Ascend W1 is beschikbaar vanaf maart 2013.