'Jeugdzorg plaatste misbruikt meisje bij dader'

Een vrouw die zegt zeven jaar geleden seksueel misbruikt te zijn door haar lerares, is destijds door Bureau Jeugdzorg bij die vrouw in huis geplaatst. Dat bevestigt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland dinsdag naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West.

De inmiddels 20-jarige vrouw beweerde tegenover de regionale omroep dat de lerares uit Zuidplas haar al negen maanden misbruikte voordat ze bij het gezin van de vrouw terechtkwam. Het destijds 13-jarige meisje kwam door problemen thuis op straat te staan en de lerares zou zich vrijwillig hebben aangeboden om haar op te vangen.

Volgens het slachtoffer heeft het seksueel misbruik bijna een jaar geduurd. Het stopte vlak voor het meisje bij de lerares ging wonen. Het meisje woonde tweeënhalf jaar bij het gezin van de nu 44-jarige vrouw. Een halfjaar geleden deed het vermeende slachtoffer aangifte gedaan tegen de vrouw, die daarop een tijdje heeft vastgezeten.

Jeugdzorg wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan, omdat de rechtbank nog uitspraak moet doen. "Maar het moge duidelijk zijn dat wij nooit kinderen in een pleeggezin plaatsen als er signalen zijn van misbruik." De rechtszaak start in maart.