Meer informatie over de Nvidia Shield

Al eerder kondigden wij aan dat Nvidia werkt aan een handheld. Een prototype van het apparaat is aanwezig op de beursvloer van CES 2013 en nu is er wat meer informatie naar buiten gekomen over de prestaties en vereisten op het gebied van technologie en portemonnee-inhoud.

CNET kreeg de kans om de Nvidia Shield uit te proberen. Zij schrijven dat de Shield het meest doet denken aan de Xbox-controller. Wel is het een stukje zwaarder: ze gokken dat de handheld ongeveer 400 tot 500 gram zwaarder is dan een controller.

Enkele games werden uitgeprobeerd. De Android-games draaiden goed maar de framerate 'viel tegen'. Vreemd genoeg draaide Hawken, die gestreamd werd vanaf een pc, wel op ongeveer 60 frames per seconde. Een van de vereisten voordat je kunt streamen is dat er een GeForce GTX 650 of een nieuwere kaart in jouw pc zit. AMD- of ATI-gebruikers hoeven het niet eens te proberen. 

Streaming verloopt via WiFi en op dit moment zijn er nog wat problemen hiermee. Er is natuurlijk sprake van latency waardoor er kleine vertragingen plaatsvinden en soms wordt de WiFi-verbinding onderbroken. Dit is een van de redenen waarom de Shield nog niet te koop is.

Nvidia wil niet vertellen hoe hoog de prijs wordt maar wist wel duidelijk te maken dat het niet goedkoop gaat worden door de hardware. De Nvidia Shield komt waarschijnlijk in de schappen te liggen in het tweede kwartaal van 2013.