'Tarantino verdient klap om n-word'

Je kunt zeggen van Django Unchained wat je wil, maar de film maakt in ieder geval de tongen los. Eerder al spraken Spike Lee en Antoine Fuqua zich uit over de film en diens portrettering van slaven, al hadden ze er nog niets van gezien. Vandaag is het de beurt aan Katt Williams en Samuel L. Jackson.

Williams valt met name over Tarantino's gebruik van het beladen N-woord, of zoals we in Nederland zeggen: 'Nigga'. "Quentin Tarantino denkt dat hij het N-woord mag zeggen," aldus de 'komiek', wanneer hem om een mening gevraagd werd door TMZ. "Maar ik heb het nagevraagd bij alle negers wereldwijd, en niemand weet waar hij de toestemming vandaan haalt. Ik hoop niet bij Samuel L. Jackson of Jamie Foxx, want die zijn er niet om hem te helpen als ik hem tegenkom."

Jackson draaide de rollen om toen een (blanke) verslaggever hem probeerde uit te horen over de controverse, en daagde de reporter uit het n-woord te gebruiken. "Heb je het ooit eens geprobeerd", vroeg de acteur aan een stamelende verslaggever. "Zeg het!" 


Samuel L. Jackson komt op 13:56 aan het woord