Postcodekanjer van 40 miljoen valt in Nuenen

Nuenen kan over een paar uur op een aantal nieuwe miljonairs rekenen. De postcodekanjer, de prijs van de Postcodeloterij van 40 miljoen, valt vanavond in de Brabantse plaats.

Op Twitter wordt al de hele dag hevig gespeculeerd waar de vrachtwagen van de Postcodeloterij naartoe zou rijden. Volgens diverse twitteraars zouden de voorbereidingen voor de uitreiking op dit moment aan de Keizershof in Nuenen plaatsvinden. Zo zou de feesttent al worden opgezet en de straat al zijn afgezet.

De postcodeloterij keert vanavond 48 miljoen uit. 7 postcodes mogen 1 miljoen verdelen. 1 postcode mag 40 miljoen verdelen, waarvan 20 miljoen naar de hele wijk gaat. De overige 20 miljoen wordt verdeeld over de winnaars van dezelfde winnende postcode. Volgens de geruchten zou het gaan om de Neunse postcode 5672.

Vanavond wordt op RTL4 de uitslag van de postcodekanjer bekend gemaakt. Het is niet de eerste keer dat het de uitslag al eerder  uitlekte. Vorig jaar maakte de Postcodeloterij zelf de fout door de uitslagen al eerder op de website te vermelden. 

Update 22.28 uur:
De hoofdprijs van de Postcodeloterij is gevallen in het Brabantse Nuenen. Achttien huishoudens met de postcode 5672 PE vielen in de prijzen. Ze verdelen met elkaar twintig miljoen euro. Onder andere wijkbewoners die meedoen aan de loterij werd nog eens twintig miljoen euro verdeeld. In acht andere plaatsen vielen prijzen van een miljoen euro.

Op oudejaarsavond vielen ook al duizenden geluksvogels in de prijzen bij de Staatsloterij. De hoofdprijs van dertig miljoen euro, de grootse prijs uit de Nederlandse loterijgeschiedenis, viel op een lot dat bij een verkooppunt in Groningen werd verkocht. In totaal werd ruim 64 miljoen euro verloot. Ongeveer tweeënhalf miljoen lotnummers vielen in de prijzen.