[Video] Faalcampagne tegen vuurwapens faalt

Sommige bekende artiesten vinden zichzelf nogal belangrijk. Omdat ze goed kunnen doen alsof of goed kunnen zingen, denken ze dat hun mening op andere gebieden ook relevant is. Helaas gaan ze daarbij nogal eens de mist in.

Na de schietpartij in Newtown, de zoveelste in de VS, heeft een groep bekende Amerikanen voor een campagne een spotje gemaakt waarin ze mensen oproepen betere controle op vuurwapens te eisen. De campagne, genaamd Demand A Plan, is een initiatief van de groepen Mayors Against Illegal Guns en Law Center to Prevent Gun Violence.

Het spotje volgt een veelgebruikt concept: grootheden als Will Ferrell, Rashida Jones, Jeremy Renner en Zooey Deschanel nemen allemaal een zin of een stukje daarvan voor hun rekening, dat in smaakvol zwart-wit achter aan elkaar werd gemonteerd.

Er is nu echter een filmpje op YouTube verschenen van ene Mike Hunt [waarschijnlijk niet zijn echte naam, red.], genaamd Demand A Plan? Demand Celebrities Go F*ck Themselves. Hierin legt Mike Hunt de hypocrisie bloot waar de figuren in het filmpje zich schuldig maken.

Hij heeft namelijk filmfragmenten in het spotje gemonteerd, waarin de deelnemende celebs geweld met vuurwapens idealiseren of zelfs expliciet promoten. Zo zegt Ellen DeGeneres dat het 'best wel cool is, eigenlijk' om een vuurwapen te gebruiken, en Cameron Diaz vertelt dat zij wel de ballen heeft om de trekker over te halen.

Mike Hunt klaagt in het bijschrift bij de video openlijk de beroemdheden aan wegens hun hypocrisie: "Deze egoïstische hoeren van de 1% houden van wapens en geweld, zolang ze hun zakken maar kunnen vullen." Ook zegt hij dat velen van hen Obama steunen, een president die kinderen doodt met drone-aanvallen en massamoord pleegt. Hij vindt het niet verwonderlijk dat diens volgers hetzelfde willen doen.


Waarschuwing: NSFW - gevloek en extreem veel geweld!