Doden bij schietpartijen in Amsterdam

Door een schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn zaterdagavond twee doden gevallen. Toen twee motoragenten de achtervolging inzetten, werden zij vanuit een auto met automatische wapens beschoten. Ze gingen direct liggen en werden hierdoor niet geraakt, meldt de politie. De daders zijn ontkomen.

Van de slachtoffers overleed er een ter plaatse. De ander kwam later om in een ziekenhuis. Ze zaten in een terreinwagen met Franse kentekenplaten die tijdens een achtervolging veelvuldig werd beschoten.

In het onderzoek naar de schietpartij zijn op meerdere plaatsen lege hulzen gevonden, meldt agent Andrea Prins op Twitter. Twee voertuigen die bij de schietpartij waren betrokken zijn leeg teruggevonden. Meerdere voertuigen in de omgeving van de schietpartij lekten door afgedwaalde kogels vloeistof.

Bij de achtervolging werd onder meer een helikopter ingezet. Prins twitterde dat een van de gevluchte verdachten gewond is geraakt.

Een getuige zag volgens de NOS dat de terreinwagen werd achtervolgd door een andere auto. Na een botsing stapten de passagiers van de terreinwagen uit, waarna een van hen werd neergeschoten. De terreinwagen heeft meerdere kogelgaten in de voorruit.